BMW M6 Gran Coupé Rear

Primeur: BMW M6 Gran Coupé

8 November 2012

BMW’s huistuner eist zijn stukje van de markt op. Met de M6 Gran Coupe krijgen de Porsche Panamera, de Mercedes CLS AMG en de Audi S7 er een directe en waardige concurrent bij. Een slimme zet lijkt ons.

 

Na de ietwat twijfelachtige foto van een Nederlandse BMW-dealer zijn er nu overduidelijke beelden (gemaakt op een besloten evenement voor een klein publiek). En wat we zien bevalt ons ten zeerste. We twijfelen er bij IntoCars dan ook geen seconde aan dat deze wagen goed zal verkopen. We spelen trouwens graag de blijde boodschapper. Dus bij deze: de verkoop van de M6 Gran Coupé begint in de zomer van 2013. En wie niet kan wachten tot dan kan al eerder een kijkje nemen. Je moet er wel wat voor over hebben – als in – neem het vliegtuig naar Detroit. Want daar zal hij zijn debuut maken op de Detroit Auto Show, waar trouwens ook de nieuwe Maserati Quattroporte zijn intrede doet.

 

Let’s talk tech specs. De M6 Gran Coupé krijgt dezelfde 4,4 liter V8-twin-turbomotor als die in de M5 F10 en de M6 Coupé/Cabrio. Aantal paardjes aan je rechtervoet: 560. Keramische remmen (hoogstwaarschijnlijk inclusief de typische blauwe calipers) voorzien voor het gespeel op een racecircuit naar keuze. Een 7-traps ‘double clutch’ automaat met veel koppel. Een sprint van 0 naar 100 in 4,5 seconde – voor wie sneller dan Usain Bolt uit de startblokken wil schieten. En een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u, die, mits extra dinero, valt op te krikken naar een slordige 300 km/u.

 

Nu is het enkel nog wachten op BMW’s officiële weblancering. Wat wij alvast kunnen zeggen is dat dit beestje er prachtig uitziet. Al die schoonheid heeft allicht ook z’n prijs (verwacht een dikke 100.000 euro). Excited? Jazeker. Helaas is het nog even wachten tot er effectief eentje in het straatbeeld verschijnt.

 

Bron foto’s: www.bmwblog.com 

 

Stefaan Tiepermann

Tags: , , , ,

Leave a Comment